A tárgyszójegyzék betűrendes főrészéből

A betűrendes jegyzékből kikeressük a keresett fogalmat. Találatként mindig az adott oldalt fogjuk megkapni, ahol a keresett kifejezés található. A szócikk tájékoztat bennünket a tárgyszó legfontosabb jellemzőiről, kapcsolatairól.Továbbá egy kattintással rögtön a keresés is megvalósítható. Például:

Láthatjuk, hogy a keresőkérdésünket elemekből kell összeraknunk, közvetlenül nem tudunk például református gimnázium tárgyszóval keresni, csak a gimnázium, református iskola, iskolatörténet, Magyarország tárgyszó-kombinációval.


Találatként az alábbi listát kapjuk: Találati lista

Tárgyszavas keresésnél rögtön tudjuk módosítani a keresésünket, például, ha a fenti találatokat kevésnek tartjuk, akkor elhagyva a gimnázium tárgyszót, csak a református iskolák történetét keresve a találataink száma rögtön 100 felé emelkedik:  Találati lista

Számíthatunk rá, hogy ebben a nagyobb halmazban is lesznek gimnáziumok történetével foglalkozó munkák, hiszen ha egy dokumentum többféle iskolatípus történetét is tárgyalja, akkor a tárgyszavak általánosabbak lesznek. Nem kerül rá külön az összes iskolatípus.