Munkabibliográfia

Amennyiben munkánkat sokféle forrásra tervezzük alapozni, akkor praktikus egy magunknak készített munkabibliográfiában gyűjteni az alkalmasnak tűnő források adatait. Egy ilyen gyűjtemény arra is alkalmas, hogy saját megjegyzéseinkkel lássuk el azt, ami hatékonyabbá teheti munkánkat.

Hosszabb, nagyobb terjedelmű kutatás esetén a munkabibliográfiában praktikus kulcsszavainkat, lefolytatott kereséseinket is rögzíteni, mert ez segíti átlátni kereséseinket.

Az OPKM adatbázisa a katalógusokban szokásos letöltési lehetőségeken túl bibliográfiaküldő szolgáltatással is rendelkezik. Ez a kutatók munkáját azzal is segíti, hogy a bibliográfiai adatokon kívül a tárgyszavakat és a raktári jelzetet is elküldi. Mindezt szövegszerkeszthető formában, így könnyen beilleszthető egy munkabibliográfiába. A szolgáltatás emellett használható hallgatóknak szánt olvasmányjegyzék összeállítására, szakdolgozati konzultációkhoz és természetesen a könyvtári tájékoztatás részeként is. A szolgáltatás indítható a kosárból és a kereséstörténetből is.


ábra: Az OPKM  bibliográfiaküldő szolgáltatása a Postázás, mentés linken érhető el a kereséstörténetből.


ábra: Az OPKM  bibliográfiaküldő szolgáltatása beállításaink szerint küldi az adatokat